La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i l’alcaldessa de Barcelona i Presidenta de l’Àrea Metropolitana, Ada Colau; han estat les primeres a acceptar la invitació de l’alcalde del Prat per visitar l’espai protegit de la Ricarda, fortament amenaçat per la proposta d’ampliació de l’Aeroport

L’alcalde pratenc Lluís Mijoler va convidar diferents responsables institucionals tant de Catalunya com del conjunt de l’Estat a conèixer aquest espai natural, entre ells a més de Díaz i Colau, primeres en acceptar la invitació; hi trobem també els presidents espanyol i català, Pedro Sánchez i Pere Aragonès, respectivament.

La vicepresidenta del govern espanyol i l’alcaldessa de Barcelona visitaran la zona de la Ricarda el proper dijous, 9 de setembre, acompanyades pel batlle pratenc, Lluís Mijoler.

Amb aquesta invitació, es vol donar a conèixer als responsables polítics la riquesa de la biodiversitat d’aquest espai natural, la preservació del qual actualment es veu amenaçada pel projecte d’ampliació de l’aeroport que contempla la proposta del DORA (Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària ) 2022-2026 presentada recentment per Aena.

La Ricarda és un espai protegit inclòs a la Xarxa Natura 2000 europea. És una Zona d’Especial Protecció, que conté la principal reserva de biodiversitat de la zona i aiguamolls que Nacions Unides considera fonamental preservar. Més del 75% de l’espai natural inclou hàbitats d’interès comunitari prioritari: a més d’una llacuna, s’hi poden trobar pinedes litorals, zones de maresme, i altres ecosistemes. És l’espai natural amb un major grau de naturalitat del delta del Llobregat, la zona humida menys modificada i amb hàbitats més madurs i consolidats. És una zona irreproduïble, un dels últims espais verges de tot el delta del Llobregat.

Altres responsables institucionals convidats a la Ricarda

L’alcalde del Prat també va fer extensiva la invitació a visitar Ricarda a d’altres autoritats catalanes i espanyoles. També va convidar Nadia Calviño, vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital; Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Raquel Sánchez, ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana; Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030; i Teresa Cunillera, delegada del govern de l’Estat a Catalunya.

Del govern català, també va estendre la invitació a Laura Vilagrà, consellera de la Presidència; Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori; Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; i Antoni Morral, delegat territorial de la Generalitat a Barcelona.

Així mateix, s’ha instat a conèixer la Ricarda tots els presidents dels grups polítics representats al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats i als membres de les meses de les dues cambres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here