Als noranta-dos anys d’edat ha mort Joan Torras i Viver. Torras va néixer a Sant Feliu de Llobregat l’any 1929, en el marc d’una família de pintors, i va cursar estudis de Belles Arts.  La seva pintura es va moure dins l’estil de l’mpressionisme realista. Va realitzar més de tres-centes exposicions per tota Espanya i va pintar més de cent esglésies.

Fa uns anys, Joan Nicolau i Francesc Domingo varen dirigir un documental  titulat “ A la recerca de l’emoció plàstica” dedicat a la seva trajectòria artística.

A la seva ciutat, va fundar el Cercle de Belles Arts i va ser professor en escoles de Sant Feliu i  Sant Joan Despí. Es autor de diverses pintures murals a la capella de la Mare de Deu de Montserrat, a l’església parroquial de Sant Llorenç, ara catedral, de Sant Feliu. L’any 1962  va dissenyar una font ubicada al Parc Nadal., amb al·legories de les estacions de l’any i de les activitats de la gent de la ciutat. L’any 2020 l’Ajuntament  la va recuperar. Torras també va dibuixar caricatures de diversos personatges de Sant Feliu.

El dimecres dia 7, la catedral de Sant Llorenç va acollir una emotiva cerimònia religiosa de comiat del pintor. Un nombrós públic va voler dedicar-lii el darrer adeu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here