En un acte solemne, que ha tingut lloc a les cinc de la tarda d’aquest dimecres al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el jugador de basquet de Sant Boi de Llobregat, Pau Gasol, ha anunciat, visiblement emocionat, la seva retirada definitiva de l’esport de competició.

Gasol, de 41 anys, ha estat el jugador més determinant de la història del basquet català i espanyol. Després de triomfar a la NBA, guanyant dos anells, la temporada passada va jugar al Barça i va aconseguir la victòria a la Lliga, després d’una lesió en el peu que el va tenir apartat de les pistes gairebé dos anys. El seu desig d’acabar la seva carrera participant i guanyant medalla als Jocs Olímpics de Tokio només es va aconseguir en part: la selecció espanyola va ser eliminada en quarts de finals pels Estats Units.

Ara, Gasol, acompanyat de la seva família i de companys com el santfeliuenc Juan Carlos Navarro, Sarunas Jasikevicius o el seu germà Marc, ha explicat que es retira definitivament i que “volia acabar jugant i gaudint i no amb crosses i amb operacions”.

La secció de basquet del Barça ha emès un tuït en el que diu: “Ens deixa la llegenda Pau Gasol. Nosaltres només podem dir gràcies, Pau”. També el Joventut de Badalona s’ha afegit als agraïments.

Fotografia: ccma.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here