El Prat arrenca temporada gastronòmica, amb el pollastre Pota Blava com a protagonista. Des del passat 14 i fins el 31 d’octubre, torna la ruta gastronòmica de referència al Baix Llobregat, organitzada per l’Ajuntament del Prat, amb la producció de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT)

El pollastre Pota Blava torna a ser el protagonista gastronòmic de la tardor i el QuintoTapa ha fet la seva entrada per la porta gran. És l’ingredient protagonista de la restauració del Prat des del dia 14 i ho serà fins el 31 d’octubre, amb una nova edició del QuintoTapa. Aquesta au recorrerà, en forma de tapa, els 26 bars i restaurants participants del Prat, donant rellevància a un producte de primera del Parc Agrari del Baix Llobregat: els restauradors han creat un bon grapat d’atractives propostes gastronòmiques per a l’edició d’enguany.

Tenint presents les mesures per mantenir la distància social i extremar la higiene per tenir cura de la salut pública, l’objectiu de #QuintoTapa2021 és donar vida de nou a una important activitat tant per a l’economia de la ciutat, com per la comarca, amb el producte estrella de les cuines de la ciutat, el Pota Blava, i al qual s’afegeixen les verdures de temporada del nostre territori, apropant-nos una alimentació més saludable i sostenible.

El Pota Blava, un producte de primera

El Pota Blava, el primer que va aconseguir la IGP a l’estat. Un plomatge viu, una cresta amb 5 o 6 puntes i unes cuixes sense plomes i allargades amb un color blau pissarrós. Les seves característiques de criança són úniques: criat en granja, amb espai suficient pel seu creixement, i una alimentació que segueix el reglament de la IGP. Quan surt de la cassola, el resultat és espectacular, amb una carn fina i melosa, un gust i sabor persistents, rica en proteïnes i pocs greixos.

Vot a quintotapa.cat de les millors tapes

Continua la proposta de la tapa Pota Blava (de 3,5 €) i la tapa de la casa (de 3 €) amb un Quinto Magna, a més de poder gaudir de les propostes amb vins DO Penedès. Aquest any, el QuintoTapa torna amb el sistema de vot on line a quintotapa.cat per escollir les millors tapes de la ruta gastronòmica i el millor cambrer o cambrera. En el seu afany de ser més sostenibles, AGT redueix els elements en paper de la ruta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here