Del 19 al 27 d’octubre Sant Feliu de Llobregat celebra la setena edició de la Setmana del Patrimoni. Aquest any les jornades tenen un fil violeta: aposten per una història inclusiva de la ciutat, que reculli el paper decisiu però sovint amagat que hi han jugat les dones.

La primera activitat, el mateix dimarts 19, és una gimcana sobre la xarxa històrica de la ciutat. El dijous 21 la M. Luz Retuerta, directora de l’Arxiu Comarcal, pronuncia un conferència titulada “L’estel de les dones pioneres en la història de Sant Feliu”, al Palau Falguera. L’endemà, divendres, la historiadora Dolors Marin parlarà de “L’origen dels feminismes a Catalunya: les primeres feministes del Baix Llobregat”, a l’Arxiu Comarcal. Dissabte 23 seran Carme Mascarell i Jordi Corregidor les persones  que dirigiran una sortida per explicar la vida de les dones a la Torre Abadal. El diumenge es farà una visita guiada a les mines d’aigua de Sant Feliu. Dilluns 25 serà el torn d’una altra conferència: “El repte del patrimoni dins els xarxes socials. I les dones què?” a càrrec de M. Lledó Barreda, cap del Servei de Biblioteques, a la sala Joana Raspall de la Biblioteca. Finalment, dimecres 27 l’Ateneu acollirà la taula rodona “Dels Laboratoris Activion a la Hoechst Ibèrica 1954-1962. Records sense nostàlgia del nostre patrimoni industrial”.

En paral·lel també tindran lloc exposicions i materials en línia. L’Exposició Finestres al Passat disposarà de diverses ubicacions als carrers de la ciutat. I una exposició virtual es podrà visitar cada dia : “Dones i patrimoni: una presència invisible”.

La setmana està organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en col·laboració amb diverses entitats i institucions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here