Després d’un any i mig de restriccions provocades per la pandèmia, Catalunya en Comú del Baix Llobregat ha pogut celebrar aquest dissabte la seva II Assemblea Comarcal de forma presencial al Centre Cívic Les Tovalloles de Sant Feliu de Llobregat.

Els fins ara coordinadors de l’organització comarcal Silvia López, de Castelldefels, i Claudio Carmona, de Cornellà, han estat avalats per a continuar exercint aquesta responsabilitat en encapçalar l’única candidatura presentada i que serà confirmada en el procés de la III Assemblea Nacional de Catalunya en Comú que es celebrarà els dies 20 i 21 de novembre.

L’Assemblea comarcal ha estat inaugurada per l’alcaldessa de Sant Feliu, Lidia Muñoz, que ha posat en valor la importància que suposa per a la seva ciutat el soterrament de les vies de RENFE i ha estat clausurada per l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler ( a la fotografia) , que ha agraït la lluita d’En Comú Podem en contra de l’ampliació de l’aeroport. També ha intervingut l’alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia, en nom de les Candidatures de Progrés  Municipal (EPM), que es presenten en coalició amb els Comuns. Hi han assistit com a convidades delegacions de CCOO, del PSC i d’ERC.

La coordinadora nacional de Catalunya en Comú, Candela López, exalcadessa de Castelldefels, ha presentat els documents de la III Assemblea Nacional al costat de la diputada Susana Segovia i del dirigent de l’organització Enric Bárcena. Candela López ha expressat el suport dels Comuns a la determinació  de la vicepresidenta del Govern central, Yolanda Díaz, de derogar la reforma laboral del PP i la solidaritat amb el diputat canari d’Unidas Podemos, Alberto Rodríguez, cessat del seu càrrec per la presidenta socialista del Congrés, Meritxell Batet, després de cedir a les pressions del poder judicial a partir de la  interpretació més que discutible una sentència.

L’Assemblea ha aprovat per unanimitat l’informe de gestió de l’Executiva territorial i el Document estratègic comarcal que amb el títol de “Preservar el futur” marca les línies d’actuació dels Comuns al Baix Llobregat i enfoca la preparació de les eleccions municipals de 2023. També s’han aprovat dues resolucions, una titulada “Preservem el delta. Protegim el clima. No a l’ampliació de l’aeroport” i una altra sobre “Un futur de treball digne al Baix Llobregat” centrada en el món laboral.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here