La 080 Barcelona Fashion va arrencar aquest dilluns a la tarda a l’Espai XC d’Esplugues de Llobregat, obra de l’escultor català Xavier Corberó. Aquesta 28a edició del certamen de moda, s’allargarà fins el 28 d’octubre

El conseller d’Empresa, Roger Torrent, va ser l’encarregat d’inaugurar el certamen català tot destacant “l’enginy i creativitat” dels dissenyadors i marques de moda participants. “Reflecteixen la riquesa i la diversitat de la indústria de la moda a Catalunya”, va apuntat Torrent.

La 080 Barcelona Fashion compta enguany amb 22 dissenyadors i marques de moda, aposta novament pel format 100% digital i es pot seguir en directe a través de 080 TV. Paloma Wool, Eñaut, Is Coming, Escorpion, Júlia G. Escribà i Txell Miras van protagonitzar la primera jornada dels Fashion Show Films.

En les seves paraules de benvinguda, el conseller Torrent va posar l’accent en l’escenari escollit en aquesta 28a edició del certamen de moda -l’Espai XC- “un lloc extraordinari on es fusionen moda, disseny i arquitectura, i des d’on volem projectar el talent creatiu del nostre país a tot el món”.

El titular d’Empresa també va voler posar en valor les 22 col·leccions dels dissenyadors i marques de moda. “Són el resultat del talent que s’emmarca en un ecosistema productiu sòlid, sostingut per un llarg llegat que forma part del passat, el present i el futur del nostre país, com és el de la industria tèxtil, del cuir i la pell”, va assenyalar Torrent.

Paloma Wool estrena la 080 amb ‘Eternal Loop’

El conseller d’Empresa va recordar que darrera de les tendències i la creativitat “hi ha un sistema productiu amb vocació internacional que està duent a terme una transformació profunda sota els paràmetres de la digitalització, la innovació i la sostenibilitat social i ambiental”. “Hi ha la clara voluntat de fusionar competitivitat i compromís amb un món més just i més net”, va recalcar Torrent, que va cedir el seu protagonisme a Paloma Wool, l’encarregada d’estrenar el certamen de moda digital amb la seva col·lecció ‘Eternal Loop’.

Wool va mostrar una sèrie de peces i estampats a partir de patrons fractals, explorant l’equilibri entre l’ordre i el caos que hi ha a l’univers. El tricot va ser el gran protagonista de la col·lecció ‘Eternal Loop’, des de jerseis amples, looks de ratlles fins a total looks de cap a peus. Les siluetes estan inspirades en el cos de la dona, i la paleta cromàtica recorda els colors de la terra i de l’espai.

La 080 Barcelona Fashion va seguir amb la col·lecció d’Eñaut sota el títol de ‘Bost’; Is Coming ha portat la seva ‘La Colonial’; Escorpion va exhibir ‘My Way’; la jove dissenyadora Julia G. Escribà es va presentar per primer cop amb equip amb la Utopia; i Txell Miras va tancar la primera jornada amb ‘(A)simfonia’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here