Aquest dissabte 6 de novembre, a dos quarts de dotze del migdia, començarà davant el Mercat del Centre de Sant Joan Despí una visita guiada per l’Itinerari del llegat de les dones de la localitat.

Conduirà la visita Conxita Sánchez, membre de la Junta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, que és una de les coautores de l’itinerari.

Les persones que s’apuntin faran un recorregut per l’Ajuntament, Les Filles de María, el Passeig del Canal de la Infanta amb Passeig de Canalies, el número 14 del mateix Passeig i la Plaça de l’Estació, l’Avinguda Barcelona amb el carrer Francesc Macià, l’Avinguda Barcelona números 39 i 83, l’Avinguda amb la carretera de Sant Boi i acabaran, finalment, al Mercat de les Planes, carrer John F. Kennedy amb la Plaça Antonio Machado.

L’objectiu de l’itinerari és recuperar la presència i la memòria de les dones santjoanenques des de finals del segle XIX fins a finals del segle XX tot realitzant un recorregut per diferents punts de la ciutat.

Cal tenir present que les places són limitades i que cal fer les inscripcions al telèfon 934770051 o a donesdespi@sjdespi.net.

Hi col·laboren l’Ajuntament de Sant Joan Despí, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i Dones Despí.

L’any 2020 el Centre d’Estudis Comarcals i l’Ajuntament van publicar el llibre “Trencadís violeta. El llegat de les dones de Sant Joan Despí”, escrit per Conxita Sánchez, Esther Hachuel, Neus Ribas i Montserrat Duran.

Font: CECBLL

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here