Hi ha la constatació clara que la pandèmia, i els confinaments territorials que va comportar, ha posat en valor el turisme de proximitat. I aprofitar aquesta embranzida és l’objectiu del projecte anomenat “Set Balcons de Montserrat”, que dins el Pla de desenvolupament turístic de la zona nord de la comarca,  vol potenciar les possibilitats d’atreure visitants als municipis d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires.

L’actuació consisteix en l’habilitació d’instal·lacions singulars en miradors naturals i panoràmics de les Vies Blaves i Montserrat, ubicats en senders que formen part de la xarxa comarcal de senders. Es tracta d’un projecte d’integració identitària que vol ressaltar el territori del Baix Llobregat a través de l’espectacular teló de fons de la muntanya de Montserrat.

El finançament del projecte prové dels “Plans de Foment Territorial del Turisme”, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. L’ajut concedit per la implementació del conjunt dels  “Set Balcons de Montserrat” és de 298.315’10 euros.

A Castellví de Rosanes, on ja s’han iniciat les obres, hi haurà dos dels set balcons. El primer està situat a la part baixa de l’Avinguda Mare de Déu de Montserrat, entre la rotonda d’accés al nucli antic i l’escola vella. L’altre balcó estarà dins la finca forestal municipal a la que s’accedeix des la Plaça del Roure. Es preveu que les obres estigui finalitzades abans no acabi l’any.

La iniciativa dels Balcons de Montserrat es complementa amb els projectes que diversos ajuntaments estan fent per potenciar el turisme a la zona. És el cas de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, que ha posat en marxa l’anomenat projecte de Turisme Vivencial, que aposta per una oferta turística que promocioni i enforteixi els vincles dels visitants amb el producte local i l’entorn. Turisme Vivencial, impulsat pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa, ja compta amb una desena d’entitats i agents públics i privats que hi participen. Forma part d’una xarxa de municipis turístics sostenibles i innovadors, que promociona productes de la vida quotidiana i les tradicions.

Els  municipis del Baix Llobregat Nord aposten, doncs, de forma decidida pel turisme de proximitat, sostenible i de qualitat. I les muntanyes de Montserrat els ofereixen un escenari immillorable.

Fonts: Ajuntament de Castellví de Rosanes i Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

Fotografia: Enciclopèdia.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here