Els Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat recuperen les Jornades Roses de Tardor després del parèntesi causat per la covid. Els dies 12, 13 i 14 de novembre el Palau Falguera i el Roserar de Dot i Camprubí s’omplen d’activitats relacionades amb la flor emblemàtica de la ciutat, la rosa.

Roses de Tardor és un esdeveniment força singular dins el món de les roses, doncs mentre a la  majoria de països europeus les roses comencen el seu procés d’hivernació a Catalunya, i en concret a Sant Feliu, es fa una exposició que aprofita la floració de tardor dels rosers.

El divendres dia 12, a les 7 del vespre, a la Sala dels Austries del Palau Falguera s’inauguren les Jornades amb una conferència de Rosa Valls, experta amb art floral. Posteriorment es lliurarà un guardó a la roserista i hibridadora Matilde Ferrer.

Al mateix Palau Falguera es podran visitar exposicions de roses, muntatges florals, bonsai i ikebanes amb roses. Restaran obertes els dissabte i el diumenge de 10 del matí fins les 2 i, per la tarda, de les 5 a les 8 del vespre.

Al Roserar de Dot i Camprubí, el dissabte dia 13, es plantarà un nou roser dedicat a l’activista en contra de les armes nuclears Setsuko Thurlow.

El diumenge 14, pel matí, a més de visitar les exposicions es podrà assistir a un festival infantil.

I finalment, ja la següent setmana, el dimarts dia 16, a les 7 del vespre, es lliurarà al Cinebaix un guardó al cineasta francès Pierre Pinaud, en reconeixement a la seva contribució a  la difusió de la cultura roserística  amb la pel·lícula “Entre roses, la vida sin belleza ¿qué es?”, que es projectarà a continuació.

Les Jornades estan organitzades pels Amics de les Roses, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i el Club Bonsai Sant Feliu.

Font: Amics de les Roses

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here