El PP tenia dues alcaldies emblemàtiques a Catalunya: Badalona i Castelldefels i les ha perdut totes dues. Xavier García Albiol ha encapçalat el govern municipal de Badalona de forma intermitent. Aquesta setmana, una moció de censura posava fi a la seva darrera etapa com alcalde. El detonant ha estat l’aparició no aclarida de García Albiol en els anomenats papers de Pandora, com a integrant d’una societat opaca a Belize, al costat del seu número dos, Ramón Riera. Si el PP no li ha exigit responsabilitats sí que ho ha fet el ple municipal de Badalona que l’ha destituït de l’alcaldia. El socialista Rubén Guijarro és el nou alcalde al front d’un govern integrat pel PSC, ERC, els Comuns i Junts.

L’altra alcaldia era Castelldefels. Qui fou alcalde, Manu Reyes, va se derrotat per la suma de les altres forces polítiques i va ser substituït l’any 2015 per Candela Lopez, de Movem Castelldefels- Els Comuns. Ara el govern de la ciutat, presidit per la socialista Maria Miranda des de les eleccions de 2019, està afeblit, després de l’expulsió del Comuns del govern municipal, i el PP comença a preparar les eleccions municipals de 2023.

El PP mostra el seu interès per recuperar Castelldefels celebrant-hi la seva Escola de Tardor aquest dissabte dia 13 de novembre. La portaveu del PP al Congrés de Diputats, Cuca Gamarra, el líder del PP de Catalunya, Alejandro Fernández i el president provincial i exalcalde de la ciutat, Manu Reyes, en seran els protagonistes.

La jornada tindrà lloc a l’hotel Playafels i la direcció del partit vol que serveixi per “rearmar” el PP després d’haver tocar fons a les eleccions al Parlament de Catalunya del passat mes de febrer on va obtenir només el 3’8 per cent de vots i 3 diputats.

El ja exalcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, moderarà la taula “Comunicació efectiva”, una bona ocasió per explicar al seva presència als papers de Pandora i la recent pèrdua de l’alcaldia. Hi seran també presents el secretari general del PPC, Santi Rodríguez, la diputada al Parlament, Lorena Roldán, ex militant de Ciutadans, l’eurodiputada Dolors Montserrat, i el polèmic  portaveu dels populars a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou.

Fotografia de Rajoy, Albiol i Reyes: VozLibre

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here