Polèmica i forta en relació a unes declaracions de Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues, en una recent entrevista. Pel que fa al projecte ja anunciat i previst de pas del tramvia pel centre d’Esplugues, en concret pel carrer Laureà Miró, fet que retallaria considerablement el temps del recorregut entre Barcelona i els municipis d’Esplugues, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat, l’alcaldessa socialista d’Esplugues ha afirmat en una entrevista a ETV que “la Generalitat anava una mica embalada per licitar ja i tot” i ha advertit que el seu Ajuntament no permetrà el pas del tramvia perquè ha posat la condició de que no  es faci fins que no estigui garantit el perllongament de la línia 3.

La PTP ( Associació per la Promoció del Transport Públic) ha assenyalat que “ la política de bloquejar el Tram per Laureà Miró per avançar l’arribada del metro al Pont d’Esplugues és inútil i injusta per als usuaris: Inútil perquè els costos son incomparables .Injusta perquè impedeix una millora necessària del transport públic a curt termini”. A la xarxa s’acusa Pilar Diaz de “xantatge” perquè les obres del Tram ja podrien estar licitades sense la seva oposició.

També CCOO del Baix Llobregat ha criticat el posicionament de l’alcaldessa d’Esplugues, assenyalant que “el Tram hauria de donar servei a Esplugues i al Baix Llobregat des dels seus inicis”. I el sindicat majoritari a Catalunya afegeix que “el bloqueig del pas per Laureà Miró no és lògic, doncs dificulta la mobilitat sostenible de milers de persones”.

El recorregut del Tram entre Sant Feliu i la Plaça Francesc Macià es veu considerablement allargat perquè l’itinerari, enlloc de passar pel carrer Laureà Miró d’Esplugues, que és la distancia mes curta, va per la Carretera d’Esplugues. El projecte que està previst tirar endavant és que es mantingui aquest itinerari però se’n creï un de nou que vagi directament des de Sant Just Desvern al Pont d’Esplugues.

La polèmica està servida. Les il·lusions de molts ciutadans i ciutadanes de veure millorar la connexió entre Barcelona i el Baix Llobregat es veu limitada per una actuació política que es pot qualificar d’insolidària. Caldrà veure quin és el posicionament del PSC a municipis com Sant Just Desvern o Sant Feliu de Llobregat, al Consell Comarcal, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a la Diputació de Barcelona, on Díaz és adjunta a la Presidència, i al Parlament de Catalunya.

Font: PTP i CCOO Baix Llobregat

Fotografia: Diba.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here