L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament del Prat de Llobregat han habilitat un nou sistema per subministrar aigua regenerada al Canal de la Bunyola, un dels espais del Delta del Llobregat, amb l’objectiu de millorar el seu estat ecològic.

L’aigua regenerada és produïda a l’Estació Regeneradora d’Aigua (ERA) del Prat, la qual rep les aigües tractades a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) del Baix Llobregat.

Des de l’ERA, un sistema de canalització que s’estén per diferents punts dels espais naturals del Delta, condueix aigua regenerada i passa per una zona propera al Canal de la Bunyola. Des del sistema de canalització principal, gestionat per l’AMB, l’Ajuntament del Prat i l’empresa municipal Aigües del Prat han habilitat una ramificació que fa arribar l’aigua regenerada fins el Canal.

El Canal de la Brunyola serveix al drenatge agrícola de gran part del municipi del Prat, i acaba desembocant al mar. L’aportació de 800 metres cúbics d’aigua regenerada permetrà un cabal que garanteixi un flux continu i millori les condicions ambientals i ecosistèmiques de l’entorn.

Per Eloi Badia, vicepresident d’Ecologia de l’AMB, aquesta acció “és la demostració del compromís metropolità amb els espais naturals del Delta del Llobregat”.

L’Alcalde del Prat, Lluis Mijoler, destaca que aquesta aportació “suposa un pas endavant pe preservar el sistema hidrològic dels espais naturals del Delta, garantint la necessària aportació de recursos hídrics”. Mijoler, tal com ha fet durant tota la polèmica sobre el projecte d’ampliació de l’aeroport, reclama el compromís també de les altres administracions per seguir avançant en aquest sentit, en clara al·lusió a la Generalitat de Catalunya i al Govern central. L’alcalde  recorda que cal aportar també aigües als estanys de la Ricarda i de Cal Tet, accions previstes en el Pla Delta per pal·liar l’impacte sobre aquesta zona del conjunt d’infraestructures de l’entorn i que hores d’ara continuen pendents de ser aplicades.

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat i AMB

Fotografia: Europa Press

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here