Montserrat, a tocar del Baix Llobregat i depenent del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, és un punt d’atenció religiosa, turística i cultural de primer ordre. Així ho corrobora un estudi realitzat, amb dades de 2019, per la consultoria EY Building Better Working World, presentat pel pare Ignasi Fossas, majordom (responsable de finances) de l’Abadia.

Fossas va ressaltar que Montserrat continua essent un “dinamitzador social i econòmic del territori”. I els seus efectes es projecten també a les comarques veïnes, entre les que es troba el Baix Llobregat.

L’estudi de la consultoria conclou que l’any 2019, encara sense pandèmia, Montserrat va generar 314 milions d’euros ( 15’3 de contribució directe, 244’4 de contribució indirecta i 54’8 de contribució induïda). Per cada euro invertit a Montserrat el retorn és de 19’5 i per cada lloc de treball directe generat el retorn és de 8’5 llocs de feina indirectes i induïts més. De fet, l’any 2019 Montserrat va generar 6.210 llocs de treball ( 655 directes, 4.708 indirectes i 848 induïts), en part a la comarca del Baix Llobregat.

L’any analitzat, Montserrat va batre el record de turistes: 2’67 milions, dels quals 1’77, un 66%, van ser persones estrangeres. Amb la pandèmia les xifres han baixat de forma alarmant, un 70 per cent.

L’estudi d’EY sobre Montserrat s’ha centrat en dades de l’Abadia i les seves entitats dependents i associades: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Agrícola Regional, Central de Reserves, Gestió de Serveis i l’aeri entre d’altres.

Font: Abadia de Montserrat

Fotografia: Guias Viajar

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here