Dada per fer meditar als contraris a la immigració: El nombre de naixements a la comarca va disminuir l’any 2020 de nou respecte l’any anterior en un 6’6 per cent. L’any passat es van produir 5.881 naixements, 418 menys que l’any anterior.

La tendència a la disminució de naixements va començar l’any 2009 i, segons les estimacions de l’Institut d’Estadística de Catalunya, amb tota probabilitat tindrà continuïtat en els propers anys degut a la disminució de dones en edat fèrtil.

La taxa bruta actual de natalitat, és a dir, els naixements posats en relació amb el total de la població, també baixa i es situa en 7’1 naixements per cada 1.000 habitants.

Alhora, s’endarrereix l’edat de la maternitat. Durant els darrers 40 anys s’ha anat consolidant la tendència a tenir fills en edats més tardanes. L’any 2020 l’edat mitjana a la maternitat es va situar en els 32’6 anys i l’edat amb més naixements ha estat la dels 36 anys.

Segons la nacionalitat dels pares, el 2020 el nombre de naixements de mare estrangera va suposar aproximadament una quarta part del total, un 25’4 per cent ( 1.497 naixements en xifres absolutes).

Els noms més freqüents han estat el de Martina entre les nenes i Marc entre els nens.

Font: Observatori Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: EL País

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here