Es van donant a conèixer aspectes concrets del pacte entre el Govern de la Generalitat i el grup parlamentari d’En Comú  Podem que permetrà l’aprovació dels pressupostos del 2022. El diputat Joan Carles Gallego, que ha dirigit la delegació negociadora del Comuns, i l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz, han protagonitzat aquest dimarts una roda de premsa als jardins del Palau Falguera de la capital de la comarca per exposar-ne més detalls.

Gallego, amb l’experiència negociadora acumulada durant la seva etapa com a secretari general de CCOO de Catalunya, ha aconseguit introduir en els pressupostos elaborats pel govern d’ERC i Junts millores significatives. El diputat dels Comuns ha ressaltat que el seu grup és conscient de que la “situació és complicada per Catalunya , no només per la pandèmia sinó per les desigualtats socials que hi ha”. I ha afegit que “és des d’aquesta realitat, per combatre la desigualtat i voler impulsar la reactivació econòmica, que ens hem arremangat per fer garantir que els pressupostos per a 2022 tinguin un caràcter social i transformador”. Gallego ha ressaltat algunes de les mesures introduïdes als pressupostos i que han modificat el redactat inicialment dissenyat pel Govern: el Pacte per la Indústria, recursos per a l’habitatge públic, l’aposta per la xarxa ferroviària i la mobilitat sostenible, l’increment de la despesa per salut mental, la creació del dentista públic, una paga per al personal de neteja dels centres sanitaris que havia quedat exclòs de la que s’havia abonat a la resta de personal, o una fiscalitat verda i que contribueixi també a un repartiment més just de la riquesa en són algunes exemples.

Però la noticia estel·lar a Sant Feliu de Llobregat ha estat l’anunci, realitzat per l’alcaldessa Lidia Muñoz, de que el grup parlamentari d’En Comú Podem  ha aconseguit  situar dins els pressupostos el fet que la ciutat pugui disposar d’un nou CAP ( Centre d’Atenció Primària) que substitueixi i ampliï l’actual CAP Rambla i incorpori un CUAP ( Centre d’Urgències d’Atenció Primària) que donarà servei d’urgències les vint-i-quatre hores del dia. Muñoz ha recordat que “portem un històric de reivindicació d’aquest CUAP des de fa deu anys, i finalment, després de molta batalla política, institucional i també al carrer, serà una realitat”. L’alcaldessa ha afegit que la Generalitat reconeix que el CAP Rambla és un dels CAPs del territori amb les instal·lacions més obsoletes i que els moviments socials de la ciutat i la comissió de pensionistes fa anys que reivindiquen que es millori l’atenció sanitària de la capital del Baix Llobregat ( a la fotografia).

La satisfacció del diputat i l’alcaldessa pel que s’ha aconseguit en la negociació era evident. Gallego ho ha resumit dient que “hem volgut donar ambició política als pressupostos, posar la ciutadania, els problemes de la gent, al centre d’aquests pressupostos”. L’alcaldessa Lidia Muñoz ho ha completat afirmant que “el pacte és una mostra que som una força política per resoldre els problemes reals, i volem polítiques que serveixin per millorar la vida quotidiana de les persones”.

Font: Baix Llobregat En Comú

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here