Segona part de la designació de l’exalcalde i expresident de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, com a Fill Predilecte de Martorell.

El darrer Ple municipal del 20 de desembre va aprovar que les avingudes i carrers del nou barri de La Sínia que s’està construint a la ciutat (a la fotografia)  portin el nom dels quatre fills predilectes de Martorell i de dones rellevants. Per aquesta via, Salvador Esteve, nomenat en l’anterior Ple com a Fill Predilecte tindrà un carrer a la seva ciutat.

Les quatre persones nomenades Fills Predilectes són Jaume Muxart, Montserrat Campmany, Màrius Garcia i Salvador Esteve. També hi haurà  carrers amb el nom de la missionera Josefina Cortadella, del president de la Mancomunitat Josep Puig i Cadafalch, de Natividad Yarza, primera alcaldessa a Catalunya, de la pedagoga Rosa Sensat, de la ministra de la República, Frederica Montseny i de la senadora de CIU, María Rúbies.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha manifestat que considera “que els Fills Predilectes han de tenir un carrer, com passa a pràcticament totes les ciutats i pobles del país, i no sempre hi ha oportunitat de posar noms com ara”. Així doncs, Salvador Esteve en un mes haurà estat nomenat Fill Predilecte i passarà a donar nom a un carrer.

La forma de proposar unilateralment els noms per part de l’equip de govern de Junts va provocar les crítiques de l’oposició que es va abstenir en bloc. Antonio Carvajal, del PSC, va lamentar que no s’hagués tingut present l’opinió de la ciutadania. Xavi Sáez de Cortázar, de Movem Martorell, va criticar també la falta de participació ciutadana i la va contraposar al fet que a Olesa de Montserrat “hi ha un apartat en el web municipal on tothom pot proposar un nom de carrer”. El portaveu d’ERC, Victor de León, va comentar que “hauria estat una bona opció fer una consulta popular, per a fer-ne partíceps els martorellencs “. Juan José Pérez de C’s va denunciar que “no hem tingut opció de valorar alternatives”.

Font: Ajuntament de Martorell

Fotografia: Martorelltv

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here