ElBaix.cat s’ha fet ressò de les queixes del personal dels centres sanitaris i, en concret, la del Comitè d’Empresa de l’Hospital Moisès Broggi, de Sant Joan Despí per la situació de col·lapse que viuen en aquests moments; però aquests sectors no són els únics que han fet arribar la seva critica al Departament de Salut. Diversos ajuntaments, recollint la inquietud dels usuaris i usuàries de la sanitat publica, també estan alçant la veu aquest mes de desembre.

L’alcalde del Prat de LLobregat, Lluis Mijoler, ha exigit a la Generalitat que millori l’atenció sanitària a la seva ciutat. La reclamació s’ha fet després que s’hagi reunit amb les directores dels tres Centres d’Atenció Primària (CAP) de la localitat. A la trobada (a la fotografia) hi van participar a més de l’alcalde i el regidor de Salut, l’adjunta a la direcció del Servei d’Atenció Primària de la Zona Delta i les directores del CAP Disset de Setembre, del CAP Ramona Via i la del CAP Pujol i Capsada. La trobada es va celebrar al CAP Disset de Setembre.

Mijoler ha manifestat que “La situació és de col·lapse i la resposta que s’ha de donar a la ciutadania no pot ser que manquen professionals sinó que s’han de buscar i això no ho han de resoldre des dels CAP, sinó que correspon a la Generalitat”. L’alcalde ha recordat que la situació actual “és producte de les retallades dels diferents governs de la Generalitat i que ha donat el resultat que ha donat en una situació de pandèmia”. L’Ajuntament ha sol·licitat una reunió amb la gerència de CatSalut de la Regió Sanitària Metropolitana Sud per plantejar les necessitats que la problemàtica actual comporta.

També l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat insisteix a reclamar a CatSalut millores al CAP Olesa. Fa un parell de  setmanes l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ja havia exigit la millora de l’atenció telefònica, la contractació de més personal, la recuperació  de la presencialitat i de les urgències de nit.

Font: Ajuntaments del Prat de Llobregat i d’Olesa de Montserrat

Fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here