Guerra interna al PP català. El número dos del PP a Catalunya, Santi Rodríguez, secretari general del partit, ha convidat a la diputada al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo a deixar el seu escó. En una entrevista amb l ‘Agència Catalana de Notícies (ACN) Rodríguez ha afirmat: “Si jo em sentís incòmode defensant un projecte polític que en un determinat moment ha confiat en mi, no tindria cap mena de dubte de quin seria el pas que faria”.

Rodríguez també ha criticat Álvarez de Toledo per la seva poca dedicació a les seves obligacions com a diputada per la circumscripció de Barcelona, assegurant que “hauria pogut exercir més com a diputada per Barcelona”. Rodriguez no ha aclarit, però, perquè el PP va situar com a cap de llista per Barcelona a una persona sense cap relació amb Catalunya.

Santi Rodríguez ha convidat Álvarez de Toledo a “prendre una decisió” per haver-se mostrat crítica amb el líder estatal del PP Pablo Casado i perquè “no considerem que ajudi al projecte del PP”.

Però darrera la invitació a que Cayetana Álvarez de Toledo deixi el seu escó al Congrés de Diputats hi ha quelcom més que les discrepàncies polítiques. El següent de la llista i possible substitut d’Álvarez de Toledo és l’exalcalde de Castelldefels i president del PP de la província de Barcelona, Manuel Reyes. Ell passaria a ser nou diputat al costat de la polèmica exdelegada del Govern central a Catalunya María de los Llanos de Luna, i aconseguiria així retornar al primer pla de la política, pensant potser en les eleccions municipals de Castelldefels de l’any 2023.

Conscient de la situació, Manuel Reyes, avançant-se a Rodríguez, va llençar fa unes setmanes un duríssim atac contra Álvarez de Toledo afirmant que “el PP de Barcelona no veu Álvarez de Toledo des de fa cinc mesos”. Reyes va afegir una curiosa constatació de tipus personal en assegurar que “mentre la diputada té temps per escriure, un diputat que faci bé la seva feina no té temps ni per llegir”. Reyes va afegir que “la pàtria es construeix des del carrer, no des dels despatxos emmoquetats”. Tot sembla indicar, però, que l’actual crisi del PP a Catalunya té molt a veure amb qui ocupa un despatx al Congrés de Diputats.

Fotografia de Manuel Reyes i Cayetana Álvarez de Toledo: Metrópolis abierta

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here