Continuen els canvis dins el Cos de Mossos d’Esquadra derivats del polèmic i poc explicat cessament del major Trapero com a cap del Cos. Com a conseqüència d’aquell cessament, el comissari  Eduard Sallent, fins llavors màxim comandament de la Regió Policial Metropolitana Sud va deixar aquesta responsabilitat per incorporar-se com a número dos de la Prefectura encapçalada pel nou Cap del Cos, el comissari Josep Maria Estela.

Calia doncs nomenar un nou cap d’aquesta Regió policial i la responsabilitat ha recaigut en el comissari Miquel Esquius. L’acompanyarà l’intendent Ignasi Teixidor, com a sotscap.

L’objectiu dels canvis, segons el Departament d’Interior, és “vertebrar una policia més social, propera, jove, feminitzada i innovadora, per fer front als nous reptes de seguretat del nostre país”. Els canvis afecten a 31 comandaments i impliquen major presència que mai de dones en la cúpula del Cos, acostant-se a l’objectiu de la legislatura de com a mínim una tercera part de dones comandaments.

Miquel Esquius i Miquel, originari de Súria, va ser comissari en cap del Cos de Mossos d’esquadra del 10 de juliol de 2018 al 3 de juny de 2019, quan va ser substituït precisament pel comissari Eduard Sallent, de qui ell pren ara el relleu a la Regió Metropolitana Sud. És diplomat en Ciències Religioses i té un postgrau en Gestió de la Mobilitat. Va ingressar als Mossos l’any 1986. Ara era cap de la Regió Policial Pirineu Occidental.

La Regió Policial Metropolitana Sud inclou la comarca del Baix Llobregat, a més de l’Hospitalet i les comarques del Garraf i l’Alt  Penedès.

Font: Departament d’Interior de la Generalitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here