El dimarts dia 11 de gener, tal com havia anunciat elBaix.cat, va tenir lloc al World Trade Center de Barcelona la presentació pública del nou partit Centrem, liderat per l’exconsellera de la Generalitat, Àngels Chacón.

Si, tal com va publicar elBaix.cat, la regidora i cap de llista de Junts a Sant Just Desvern, Laia Flotats, va ser una de les signants que van inscriure Centrem al registre de partits del Ministeri de l’Interior, ara s’ha produït l’anunci d’una nova incorporació destacada del Baix Llobregat.  Es tracta de l’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, que l’any 2019 fou cap de llista de Junts en aquest municipi del Baix Llobregat Nord. Camino (a la fotografia en l’acte de dimarts) és un dels pocs alcaldes que va obtenir Junts en aquelles eleccions al Baix Llobregat. L’alcalde de la ciutat més important de la comarca governada pels ex convergents, Xavier Fonollosa, de Martorell, que milita al PDECAT, encara no s’ha pronunciat públicament.

En l’acte de presentació de Centrem, Angels Chacón, va anunciar la voluntat del nou partit de concórrer a les eleccions municipals de 2023. Centrem agrupa al PDECAT, a Lliures, a Convergents, a la Lliga Democràtica i a independents, i té la voluntat de representar una bona part del que fou l’espai de Convergència i Unió.

Centrem celebrarà el seu congrés constituent el 12 de març. Aquí  s’acabarà  de definir la relació amb Centrem dels partits que ara conflueixen i si es considera acceptable o no la doble militància. Chacón ha definit Centrem com “el primer partit post procés” i ha criticat durament a Junts i a ERC, dels qui ha afirmat que han evidenciat la seva  incapacitat per dissenyar un projecte coherent de país, el que ha portat  Catalunya a “una irrellevància social i econòmica”. La nova líder de Centren ha fet una crida a tots el que vulguin a sumar-se al projecte.

D’altra banda, des de Junts es segueix amb atenció els moviments del nou actor polític que pot competir pel seu espai. Junts ha d’aprovar aquest dissabte dia 15 el reglament per a l’elecció dels candidats a les eleccions municipals i ha inclòs la possibilitat de que no sigui necessari militar a Junts per encapçalar una candidatura, amb la intenció d’intentar incorporar membres del PDECAT, especialment alcaldes i alcaldesses, a les seves llistes. Comença un any mogut a l’espai postconvergent.

Fotografia: El País

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here