Un pregó sobre els nous canals de comunicació a càrrec de la periodista molinenca Elisenda Carod va obrir, des del Foment Cultural i Artístic, aquest divendres la 171ª Fira de la Candelera.  L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, l’ha qualificat, a les xarxes, de “magnífic i divertit”. Va anar acompanyat d’un espectacle sobre els nous llenguatges produït per la Chiribita, una productora de continguts audiovisuals amb seu a Molins de Rei.

La Fira de la Candelera tornarà al carrer el proper cap de setmana, els dies 4, 5 i 6 de gener, en una edició que segons l’alcalde de la vila,  “és la de l’esperança i del retorn a la normalitat”.

El cartell d’enguany és obra de la reconeguda il·lustradora Roser Calafell, i vol transmetre també l’esperança, la il·lusió i el futur a les que feia referència l’alcalde.

Després de l’edició de l’any passat que a causa de la pandèmia va ser 100% virtual, la Fira de la Candelera recupera enguany el seu esperit i torna als carrers. En total hi haurà més de 50 activitats organitzades i 301 estands comercials. S’ha decidit efectuar alguns canvis d’ubicació respecte a altres edicions per assegurar que no hi hagi grans aglomeracions. Pel mateix motiu s’ha reduït la zona destinada a les entitats, amb un  espai compartit. La Candelera arriba just quan el Govern de la Generalitat ha decidit eliminar les restriccions d’horaris i aforaments, excepte, de moment, el tancament de l’oci nocturn. Malgrat la recuperació de la presencialitat, també s’ha previst l’organització d’algunes activitats on line i la transmissió en streaming d’esdeveniments presencials, con les jornades d’Empresa i el networking; els expositors també disposaran d’un estand virtual.

Aquest mateix cap de setmana, després del Pregó, ja tindran lloc actes com la presentació de la activitats gastronòmiques, teatre, sardanes o contes per a nens i nenes. Les activitats continuaran durant tota la primera setmana de febrer fins que el divendres dia 4, a les 3 de la tarda, s’obri el recinte firal, que estarà en funcionament el dissabte 5 i el diumenge 6. A les 7 de la tarda del divendres es realitzarà la visita inaugural institucional.

Durant el dissabte i el diumenge es podrà provar el tradicional esmorzar de traginers a diversos bars i restaurants. El dissabte es celebrarà el XII Concurs de Tast de Vins per Parelles o la XXIII Trobada d’intercanvi de Plaques de Cava. El diumenge s’aprofitarà per celebrar la 16ª Marató de Donació de Sang del Baix Llobregat. Tallers, tasts de vins i exposicions completaran el programa d’una Fira que recuperarà la presència de gent al carrer que la caracteritza.

Font: Ajuntament de Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here