L’endemà del Ple de Congrés en que es va aprovar de forma gairebé dramàtica la reforma laboral pactada pel govern central, CCOO, UGT i la patronal, les forces sindicals i polítiques del Baix Llobregat que li han donat suport han valorat la situació viscuda a Madrid. El tema més controvertit he estat el vot en contra d’ERC, al costat del PP, VOX, Junts i el PNB, contra el projecte defensat per la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz ( a la fotografia).

CCOO s’ha felicitat per l’aprovació de la reforma laboral i ha lamentat “el vot en contra d’algunes forces polítiques, especialment d’esquerres”. Després de destacar els avenços que la nova norma incorpora en convertir el contracte indefinit en la norma, en que els contractes formatius deixin de ser una trampa per a contractar joves a un preu ridícul, en la prevalença dels convenis sectorials sobre els d’empreses o al garantir que l’acomiadament no sigui la primera opció per reduir costos, CCOO afirma que “no entén que des del mateix espai d’esquerra on es va donar impuls a la investidura del Govern ara es voti en contra dels interessos de la classe treballadora”. El sindicat majoritari a Catalunya adverteix que “és gairebé inevitable que aquesta oposició tingui conseqüències en el marc del diàleg social català”.

El secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, ha agraït la convalidació de la reforma laboral per part del Congrés. UGT “celebra que hagi triomfat el sentit comú i s’hagi aprovat la reforma, que és fruit del diàleg entre els interlocutors socials i el Govern”. El sindicat “lamenta que l’acord no hagi estat recolzat per la totalitat de la Cambra , ja que suposa un benefici pel nostre país”.

El PSC del Baix Llobregat aplaudeix l’aprovació de la reforma laboral “perquè permet que els treballadors i treballadores recuperin drets que els havia tret la reforma laboral del PP”. El primer secretari de la federació comarcal del PSC, el senador Antoni Poveda, ha dit “estar molt decebut” d’ERC, i ha afegit: “Ja ningú es creu que ERC defensi els drets de la classe treballadora després d’haver votat amb PP i VOX per rebutjar un text que justament el que fa és blindar els drets dels treballadors i treballadores”. Segons Poveda, “ERC ha demostrat, una vegada més, que és una formació nacionalista que no prioritza els drets de la classe treballadora”.

En Comú Podem del Baix Llobregat ha celebrat la llum verda a la reforma laboral i ha assenyalat a través de les xarxes: “Avancem en drets laborals, protegim els treballadors i les treballadores, desprecaritzem el mercat laboral”. La presidenta del grup parlamentari dels Comuns, Jéssica Albiach, ha destacat la intervenció de la diputada Aina Vidal en defensa del decret i l’impuls decisiu de la vicepresidenta Yolanda Diaz per tirar endavant la reforma.

Els  Comuns inicien una campanya d’explicació de les millores que la reforma laboral representa, que començarà la setmana que ve, el dimecres 9 de febrer, a Sant Feliu de Llobregat, a les 7 de la tarda, al Centre Cívic Tovalloles. Al costat de l’alcaldessa de Sant Feliu, Lidia Muñoz, i de la regidora Loren Rider, intervindran el secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Josep Maria Romero, i la diputada d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats , Aina Vidal.

Fonts: CCOO, UGT, PSC-Baix Llobregat i Baix Llobregat en Comú.

Fotografia: Europa Press

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here