Visita de la dirigent i eurodiputada del PP, Dolors Montserrat, a Sant Feliu de Llobregat, per veure de prop les obres del soterrament de les vies de RENFE (a la fotografia) . L’exregidora popular a la ciutat, Elizabet Ortega, va recordar que “el soterrament era un reivindicació veïnal de fa 40 anys”, però Dolors Montserrat va voler atribuir tot el mèrit de l’inici de les obres al PP afirmant: “El soterrament de les vies del tren a Sant Feliu és avui una realitat gràcies al Partit Popular”.

Les obres, que sufraga el Govern de l’Estat, es van iniciar el mes de juny de l’any passat, amb un Govern central format pel PSOE i Unidas Podemos. A Sant Feliu hi ha un govern local, encapçalat per l’alcaldessa Lidia Muñoz, integrat per En Comú Podem i ERC. Fa més de tres anys i mig que el PP és fora del govern de l’Estat espanyol i des de 2019 no disposa de representació a l’Ajuntament de Sant Feliu. Dels 40 anys als que feia referència Elizabet Ortega, el PP n’ha governat 15: 8 anys José Maria Aznar (1996-2004) i 7 anys Mariano Rajoy (2011-2018), sense que l’inici del soterrament de les vies es fes realitat. El gener de 2018, el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, del PP, va anunciar, des de Sant Feliu de Llobregat, que les obres començarien l’any 2019. La promesa no es va complir i, a partir del març de 2020, la pandèmia va endarrerir més l’inici de les obres que no s’ha produït fins l’any 2021 i amb el PP a l’oposició. El Baix Llobregat ha patit també el retard d’altres obres, com la variant de Vallirana a la N-340 o l’enllaç de l’AP-7 i l’A-2 al Papiol, que el PP va deixar sense acabar, a causa de la seva permanent manca d’inversió a Catalunya.

Segons Dolors Montserrat, “gràcies al govern del Partit Popular es va posar en partida pressupostària el soterrament d’aquestes vies”. El PP s’atribueix el mèrit de les esmenes presentades per diversos grups parlamentaris al Congrés de Diputats durant molts anys i que finalment foren incloses en els pressupostos per la pressió conjunta de l’Ajuntament de Sant Feliu, la ciutadania i diversos diputats i diputades de partits diferents. Malgrat l’aprovació de les partides pressupostàries, el soterrament no ha començat a fer-se realitat fins fa poc més de mig any. El PP, que durant molts anys no va atendre la reivindicació de Sant Feliu, finalment s’hi va sumar, però una revisió rigorosa de la història del soterrament no justifica aquest intent d’apropiació partidista.

Fotografia: PP

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here