Al PP li ha faltat temps per demanar “dimissions i transparència” a l’alcalde socialista de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, pocs dies després de l’operació de la UDEF a l’Ajuntament de la ciutat, i de la que elBaix.cat ha anat informant puntualment.

Segons ha informat el PP, el regidor de Castelldefels i president provincial de Barcelona dels populars, Manu Reyes, ha exigit que el PSC “sigui exemplar” i “que cessi les persones que ara mateix estan sent investigades”

Reyes (a la fotografia acompanyat d’altres membres del PP de la comarca), en una roda de premsa  celebrada davant l’edifici de la Casa de la Vila de Cornellà, on el PP no va obtenir cap regidor a les darreres eleccions municipals, ha recordat que els socialistes “van exigir el cap” de qui era alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que després seria apartat de l’alcaldia a través d’una moció de censura votada per tota la resta de grups municipals. Havia transcendit que García Albiol podria estar involucrat  en la gestió d’un compte en un paradís fiscal, a Belize, dins l’afer conegut com els “Pandora Papers”.

El PP també ha demanat explicacions pel cas del Consell Esportiu del Baix Llobregat, del que ha dit que “és un òrgan finançat amb diner públic de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca”, cosa que fa preveure la intenció del PP de portar la qüestió a aquestes institucions.

Les contundents declaracions del dirigent del PP es produeixen en uns moments difícils pel seu partit, malgrat l’ajustada victòria a les eleccions de Castilla y León, que l’han deixat en mans de l’extrema dreta de VOX.  Fa uns dies transcendia una exclusiva del diari Público que implicava al president d’aquella comunitat, el popular Alfonso Fernández Mañueco, en una investigació oberta per un jutge pel possible fiançament irregular del PP de Salamanca. Ahir mateix es feia públic que la diputada del Parlament de Catalunya, Eva Parera, que havia ocupat el número 3 de la llista del PP per Barcelona a les darreres eleccions catalanes, havia presentat la seva dimissió per dedicar-se al nou partit “Valents”, integrat bàsicament per exmilitants del PP i de Ciutadans, i que ja ha anunciat la seva intenció de presentar-se a les properes eleccions municipals de 2023 al màxim número possible de municipis del Baix Llobregat. El mateix Reyes té obert un enfrontament, del que ja ha informat elBaix.cat, amb la diputada del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, de qui també ha reclamat la dimissió. I per acabar-ho de complicar, ahir esclatava definitivament la guerra entre Casado i Díaz Ayuso. Al PP se li gira feina.

Fotografia: El Catalán

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here