El PP va obtenir un resultats molt pobres a les darrers eleccions al Parlament de Catalunya d’ara fa un any: tres escons, el president del partit, Alejandro Fernández, i dues diputades.

Una de les diputades, Eva Parera, ha deixat el PP per apuntar-se a una nova formació política de la dreta espanyolista, Valents; finalment, ha deixat l’escó. Però l’alegria del PP per recuperar un lloc de diputat ha durat molt poc. El següent de la llista era l’advocat Daniel Serrano  (a la fotografia), que fou regidor de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat des de l’any 2015 al 2019, moment en que els populars van perdre la representació a l’Ajuntament en no arribar al 5% dels vots. Serrano, va ser escollit l’any 2017 president del PP de la província de Barcelona, amb el 95 % dels vots de la militància, quan era portaveu del PP de Cornellà. Ha estat president del Comitè de Drets i Garanties del PP català, diputat al Congrés de Diputats entre el 2011 i el 2015, quan va ser membre de les Comissions d’Exteriors i de Defensa, i diputat al Parlament de Catalunya entre el 2019 i el 2021.

Actualment, qui fou també secretari general del PP de Catalunya, està sent investigat per la justícia per un presumpte delicte d’agressió sexual contra una companya del partit. Per aquest motiu, segons fonts del PP, Serrano havia quedat apartat fa un any de l’activitat del partit. La direcció del PP estava convençuda que, atesa aquesta situació, Serrano no agafaria l’acta de diputat. Però no ha estat així.

Aprofitant la dimissió de Parera, Serrano, que era el número 4 de la llista per Barcelona del PP a les eleccions del 14 F, ha decidit accedir al Parlament. La direcció del PP l’acusa de saltar-se el pacte al que havien arribat. Hi ha qui considera que a Serrano li pot interessar més que el seu cas sigui jutjat al Tribunal Suprem que en el jutjat català on ara es troba.

L’exdirigent dels populars catalans s’ha donat de baixa com a militant i formarà part del grup mixt del Parlament com a no adscrit. La seva sortida del PP deixa sense efecte l’expedient que el partit l’hi havia obert.

Els dirigents populars Alejandro Fernández, Santi Rodríguez i l’exalcalde de Castelldefels , Manu Reyes, immersos  en la lluita contra la cap de llista per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, i mal ubicats després de la crisi que ha comportat la caiguda de Pablo Casado, reben ara una nova mala noticia: el PP es queda només amb dos diputats al Parlament de Catalunya. Tot això passa en uns moments especialment polèmics per al PP, quan acaba d’arribar a un pacte de govern a Castellà i Lleó amb VOX, que implica que l’extrema dreta presideixi per primera vegada un Parlament autonòmic.

Fotografia: El Plural

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here