L’Hotel Playafels de Castelldefels acull a partir d’aquest dimecres dia 6 d’abril i fins el divendres dia 8, la dinovena edició del Congrés Ecoplayas, organitzat per l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient (ATEGRUS) amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat i la Diputació de Barcelona.

La trobada reuneix experts tècnics i responsables polítics de municipis litorals d’arreu de l’Estat espanyol, així com professors universitaris, representants empresarials i investigadors.

L’objectiu d’Ecoplayas 2022 és oferir una visió tècnica global de tots els aspectes relacionats amb el món de les platges. El darrer dia del Congrés es lliuraran els Premis Bandera Ecoplayas, un distintiu de qualitat que reconeix les platges com a netes i sostenibles.

Entre els temes a tractar destaquen el de les entitats supramunicipals  i la gestió del litoral, els riscos del canvi climàtic i la contaminació a les costes i platges, el salvament, l’accessibilitat i la salut, elements urbans, equipaments i neteja de platges, o les bones pràctiques ambientals i noves tecnologies.

El Congrés coincideix amb un moment molt complicat per a les platges del Baix Llobregat, derivat precisament del canvi climàtic. Si fa pocs dies, ElBaix.cat informava del crit d’alerta emès per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), aquest passat dilluns, a dos dies de l’inici del Congrés, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, afirmava que “la regressió de la platja de Gavà és molt preocupant” i reclamava al Govern central “solucions urgents i definitives”.

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here