El Partit Popular va obtenir a les eleccions municipals de l’any 2019 a Sant Feliu de Llobregat un resultat desastrós. Es va quedar sense la regidoria que tenia i va quedar fora del consistori, amb tan sols el 3’9 per cent dels vots, perdent més de la meitat dels seus suports i no arribant al 5% legalment necessari per a obtenir representació.

Ara, de cara a les eleccions de l’any 2023, el PP vol tornar a entrar a l’Ajuntament de la capital de la comarca. Per això, el president del PP de Catalunya, el diputat Alejandro Fernández, va visitar Sant Feliu el passat dissabte, 9 d’abril, per donar suport a qui va ser cap de llista del 2019, Elisabet Ortega (a la fotografia) que, segons sembla, podria repetir com a candidata.

Fernández va declarar que “el PP tornarà a l’Ajuntament per ser decisiu” i va afirmar que Sant Feliu “és una població prioritària per al partit”. El PP preveu poder aprofitar la crisi general i local de Ciutadans. El partit d’Inés Arrimadas va obtenir dos regidors al 2019 i el PP cap.  Però avui les coses són diferents: Ciutadans acumula fracassos en cada una de les conteses electorals, i les enquestes pronostiquen que pot quedar fora del Congrés de Diputats en unes futures eleccions generals. A Sant Feliu les coses no marxen millor: qui fou cap de llista el 2019, l’exsenador de Ciutadans, Xavier Alegre, ha abandonat el partit i avui és regidor no adscrit. En la possible desaparició de Ciutadans del consistori veu el PP la seva oportunitat, tot i que la presència de VOX li pot complicar el futur. De fet, Fernández va assegurar, a tall d’advertiment, que “quan es divideix l’espai electoral del PP, algú pot ser que entri a l’ajuntament, però no serveix per a res”.

En cas d’assolir representació municipal el que serà molt difícil és que el PP jugui el paper decisiu que Fernández va anunciar. Desaparegut Ciutadans, només una complicada majoria amb el PSC i VOX els hi podria permetre governar. És molt difícil, tot i que no impossible, en l’hipotètic cas que els vots sumessin. De fet, el PSC va arribar a l’alcaldia de Sant Feliu, l’any 2003, no tan sols amb el suport de CIU i ERC , sinó també amb el del mateix PP. I els populars acaben de pactar amb l’extrema dreta de VOX a Castella i Lleó. Però intentar sumar les tres forces alhora, avui per avui, sembla molt difícil. Seria més fàcil l’acord entre PSC i PP i algun grup independent, però caldria, per a fer-ho possible, una forta pujada dels populars que, segons Ortega, aspiren a 2 o 3 regidors. Sant Feliu té, avui, un govern progressista format per En Comú Podem i ERC, liderat per l’alcaldessa Lídia Muñoz, dels Comuns.

Al PP català no se li presenta, però, un panorama tranquil. El partit ha fet un gir radical durant les darreres setmanes. En pocs dies ha passat de donar suport incondicional a Pablo Casado a mostrar-se entusiasmat amb l’arribada de Núñez Feijóo a la presidència del PP. Però aquest canvi no ha acabat amb les tensions internes: l’enfrontament entre la cap de llista per Barcelona a les darreres eleccions generals i diputada al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, i la direcció catalana és ben viu. L’exalcalde de Castelldefels, Manu Reyes, porta temps intentant forçar la dimissió d’Álvarez de Toledo, fet que comportaria que ell ocupés el seu escó.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here