El partit d’extrema dreta VOX va organitzar un acte aquest dimecres, 1 de juny, per commemorar la seva entrada, ara fa un any, al Parlament de Catalunya. I va triar l’Auditori de Cornellà, en una provocació programada a la ciutat referent del moviment obrer i de la lluita antifranquista del Baix Llobregat.

Si volien crear tensió ho van aconseguir. Una manifestació, d’unes 200 persones, va anar fins prop d’on es celebrava el míting, amb pancartes d’Unitat contra el Feixisme i amb lemes com “STOP VOX” , “nazis, no” i “fora feixistes dels nostres barris”. La manifestació es va aturar davant un cordó policial de Mossos d’esquadra que bloquejava l’accés a l’Auditori.

Uns dies abans s’havia creat una polèmica entre les entitats que demanaven a l’Ajuntament, encapçalat per l’alcalde socialista, Antonio Balmón, que no llogués l’Auditori a VOX, i el Consistori  que al·legava que no podia impedir un acte autoritzat pel Govern de la Generalitat, format per ERC i Junts, i que estava supervisat pels Mossos d’esquadra.

L’aterratge de la plana major de VOX a Cornellà té molt a veure amb la proximitat de les eleccions municipals de 2023. En les darreres eleccions locals de l’any 2019, VOX va quedar fora del Consistori en obtenir tan sols el 2’10 % dels vots. De cara als comicis que tindran lloc d’aquí un any, VOX aspira a ocupar l’espai d’uns Ciutadans en vies de desaparició i que van aconseguir  gairebé el 10% dels vots.

Fotografia:Vilaweb

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here