L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha finalitzat les actuacions de millora i transformació del riu Llobregat que consoliden aquest tram de curs fluvial com un espai de lleure i esport, i alhora com un ecosistema blau amb més qualitat paisatgística i ambiental.

Les intervencions s’han portat a terme als marges de Pallejà (a la fotografia) , Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló, que sumen quasi 10 km. de longitud de camí paral·lel al riu i els accessos des dels nuclis urbans dels municipis.

Les intervencions compartides s’han centrat en pavimentació, gestió natural de l’aigua  a través de cunetes verdes, millora de la qualitat paisatgística, amb més de 100 noves unitats d’arbrat, i l’increment i millora de serveis i equipaments, generant 6 nous espais d’estada-miradors al riu i reforçant la informació dels punts d’interès.

Les actuacions particulars en cada municipi han estat les següents:

  • Sant Boi de LLobregat: millora dels camins d’accés al riu. 600.000 euros.
  • Santa Coloma de Cervelló : primera fase per consolidar els recorreguts d’accés a l’àmbit fluvial, fent-los més accessibles, inclusius i resistents. 360.000 euros.
  • Sant Vicenç dels Horts: primer pas per construir el futur parc fluvial del municipi, recuperant els espais de foresta publica existents entre l’AVE i el camí del marge dret del Llobregat. 360.000 euros.
  • Pallejà : creació de punts de trobada, millores en el ferm, millores en drenatge i arranjament dels passos inferiors . 600.000 euros.

Font: AMB

Fotografia: Sostenible

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here