El mes de juny de 2022, tal com ja va informar elBaix.cat, ha deixat una xifra de 34.565 persones desocupades al Baix Llobregat, una reducció d’un 23’4 % respecte fa un any, tendència que, segons el sindicat CCOO, continua evidenciant una reactivació sostinguda en el temps.

CCOO destaca que un 39’9% dels contractes signats al mes de juny han estat indefinits, dades que indiquen un comportament de la contractació que significa una millora de l’estabilitat en l’ocupació. El sindicat adverteix, però, que les dones recuperen en menor intensitat la dinàmica positiva.

L’afiliació a la Seguretat Social a Catalunya ha crescut significativament, però la protecció per atur continua sent feble (65’7%) i la inflació posa en qüestió que la recuperació pugui ser per a tothom , ja que castiga molt especialment a les rendes més baixes. La pujada de preus amenaça l’estabilitat de moltes llars treballadores.

Reivindicacions: d’un pacte per a la Negociació Col·lectiva al descompte del 50% en el transport públic

CCOO reclama un pacte per la Negociació Col·lectiva amb clàusules de garantia social i l’actualització del Salari Mínim Interprofessional i de les pensions, l’increment de la Renda Garantida de Ciutadania en un 15%, la millora de la intermediació laboral, el  control dels Fons europeus per evitar transferències a empreses que han incrementat els preus i que mantenen els seus marges de beneficis, un esforç pressupostari suplementari, l’impuls als espais de diàleg social en el territori, tant a nivell local com comarcal, i la complementació dels ajuts al consum energètic per a les famílies amb rendes més tensionades i l’increment del descompte per a títols de transport públic, aprovat recentment pel Govern central, per arribar a un 50%.

El passat dia 6 de juliol, CCOO i UGT es van manifestar a Barcelona, davant la seu de la patronal Foment del Treball, per reclamar un increment generalitzat dels salaris (a la fotografia)

Font: CCOO Baix Llobregat

Fotografia: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here