Segons informa l’AMB, la generació de residus ha repuntat després del descens degut a la davallada de l’activitat econòmica dels dos darrers anys per la covid. L’any 2021 es van produir a l’àrea metropolitana de Barcelona 1.522.456 tones de residus, de les que es van recollir selectivament un 38’1 %, o sigui 573.648 tones. La generació de residus ha repuntat amb la recuperació de l’activitat.

L’índex de recollida selectiva del 38’1 % suposa un estancament i queda encara lluny dels objectius marcats per la UE, que planteja la necessitat  d’arribar al 55 % de reciclatge l’any 2025.

28 dels 36 municipis metropolitans encara no assoleixen l’objectiu europeu de reciclatge. Només superen el 50% de recollida selectiva que la UE exigia per al 2020 vuit municipis, dels quals cinc són del Baix Llobregat: Begues, Pallejà, el Papiol, Sant Just Desvern i Torrelles de Llobregat. Fora de la comarca hi trobem Sant Cugat del Vallès, Castellbisbal i Tiana. Entre aquestes poblacions amb millors resultats, el Papiol, Sant Just, Torrelles i Tiana són les que han optat per nous models que individualitzen la recollida, com el porta a porta o els contenidors intel·ligents, atès que el sistema de contenidors oberts al carrer ha arribat al límit de les seves possibilitats.

Segons Eloi Badia, vicepresident d’Ecologia de l’AMB “seguim veient com el model que impulsem des de l’AMB, basat en una individualització més gran de la recollida, està donant resultats”. “Tot i axó”, va afegir, “el ritme de millora encara és massa lent i caldrà treballar perquè mes municipis facin el gran salt endavant”

Font : AMB

Fotografia: Ajuntament de Torrelles de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here