Els poders econòmics no es conformen: volen reobrir el debat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat, plantejada pels socialistes Raquel Sánchez, ministra de Transports i exalcaldessa de Gavà, i el president d’AENA, Maurici Lucena, i que compta amb el suport de Junts per Catalunya.

Segons informava el diari ARA, el nou president del Cercle d’Economia de Barcelona, Jaume Guardiola (a la fotografia), està preparant “un espai públic de debat per abordar l’ampliació de la primera infraestructura catalana”. Sembla que l’objetiu de la iniciativa seria “explicar fins a quin punt seria econòmicament desitjable el projecte, però també posar dades a la contaminació que suposa l’aviació en comparació amb d’altres activitats”.

Segons l’ARA, “l’establishment econòmic de la capital catalana seguirà sent així el principal valedor “ de l’ampliació de l’aeroport. La Cambra de Comerç, que presideix Mònica Roca,  amb una candidatura impulsada des de l’Assemblea Nacional Catalana, o la Fira, presidida per Pau Relat, ja han expressat, segons el diari, el seu suport a la iniciativa.

Les informacions no expliquen si es tindrà present l’opinió de la comarca del Baix Llobregat, de l’Ajuntament el Prat o dels grups ecologistes, ni si es mesurarà l’impacte ambiental que l’ampliació tindria en una zona protegida com és el delta del Llobregat. Tot sembla indicar que al setembre el fantasma de l’ampliació de l’aeroport tornarà a sobrevolar la comarca.

Font: ARA

Fotografia: El País

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here