Després de l’experiència dels ramats de xais i cabres, Collserola prova ara amb rucs. Es tracta d’una prova pilot de pastura amb rucs al bosc a la finca de Can Domènech  amb el suport del Consorci del Parc Natural de Collserola. Es vol contribuir a la recuperació d’espais oberts com a mesura de millora de la biodiversitat i prevenció d’incendis forestals.

La prova es desenvolupa a la finca agrícola de Can Domènech, i està impulsada per Paul Domènech, pagès de Collserola, amb el suport del programa Alimentem Collserola, amb l’objectiu d’obrir espais en zones del Parc on no es pot fer agricultura o que són massa tancades per a que hi entri un ramat de cabres o ovelles.

Els rucs provenen de decomisos. La pastura amb aquests animals pretén ser una eina més en la recuperació d’espais oberts i la gestió agroforestal, sobretot en zones estratègiques, complementària a la feina que ja fan els 25 projectes agrícoles i els 4 ramats permanents que viuen i treballen a Collserola.

Des de Can Domènech s’inicia una campanya d’apadrinament de rucs per obrir la participació de la ciutadania i per tal que veïns i veïnes dels municipis de l’entorn de Collserola, cinc d’ells del Baix Llobregat,  puguin contribuir a la tasca de prevenció d’incendis forestals donant suport a aquest projecte. Es pot connectar amb comunicacio@parccollesrola.net o masiacandomenech@gamail.com

Font i fotografia: Consorci Parc Natural de Collserola

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here