Lluny d’aturar-se durant els mesos d’estiu, l’activitat del Parc Agrari s’intensifica especialment en aquesta època de l’any. A més de començar a conrear soques de carxofa, que donaran fruits a la tardor, a finals de juliol es va iniciar la collita de melons ( a la fotografia), un altre dels productes més característics del Prat de LLobregat. Ara, a l’agost es cullen també síndries i tomàquets.

Només a Mercabarna es distribueixen  anualment fins a 13 tones i mitja de melons dels conreus pratencs. Aqueta fruita de temporada protagonitza la campanya “Viu l’estiu al Prat”, amb què es difonen les diferents activitats que es fan a la ciutat durant aquesta època, i de les que elBaix.cat ja va informar.

També serveix per difondre la campanya la imatge del tomàquet, una altra de les hortalisses amb una forta presència als conreus pratencs, de la qual es van repartir 129 tones a Mercabarna durant la temporada passada. L’altra fruita característica dels mesos d’estiu al Prat és la síndria, amb 10 tones de distribució anual a  Mercabarna.

Com a conseqüència d’aquesta activitat productiva el Mercat del Pagès continua cada dissabte del mes d’agost, ubicat a la Plaça Pau Casals, de 8 del matí a les 2 del migdia.

Font i fotografia: Ajuntament del Prat de LLobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here