No han paït la derrota momentània i no paren: si fa un dies, tal com va informar elBaix.cat, era el Cercle d’Economia, ara és la patronal de Foment del Treball. Els grans poders econòmics, de la mà del PSC, continuen insistint en reactivar el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat.

El president de Foment del Treball i exdiputat de CIU, Josep Sánchez Llibre (  a la fotografia), va assegurar la setmana passada que un projecte tècnic d’experts demostrarà que és factible ampliar l’aeroport del Prat sense que quedi afectada la llacuna de la Ricarda. El màxim dirigent dels empresaris catalans va anunciar que en la reunió de Foment del proper 5 de setembre impulsarà la creació d’una comissió per “recuperar el consens institucional” per ampliar l’aeroport , sense concretar si aquest consens exigeix l’acord dels Ajuntaments de Barcelona i del Prat de Llobregat, governats pels Comuns; només va afegir que vol fer extensiu el consens als ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona afectats per l’ampliació. Tot sembla indicar que darrere les campanyes per internar desgastar l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, hi ha, entre d’altres qüestions no menors, l’interès de determinats sectors econòmics i polítics de fer-la fora del càrrec com a via per fer possible la controvertida ampliació.

Segons va explicar Sánchez Llibre a Catalunya Ràdio, seria suficient ampliar entre 300 i 350 metres la tercera pista de l’aeroport per convertir-lo en un hub intercontinental. Sánchez Llibre va assegurar que aquesta ampliació no afectaria a les zones de la Ricarda ni del Remolar, tot i que no va precisar per on es produiria i si afectaria a espais protegits del Delta del Llobregat.

Curiosament, la mateixa setmana, en ple mes d’agost, la ministra socialista de Transports i ex alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va declarar que “no volem renunciar a un hub intercontinental” al Prat  i va tornar a posar damunt la taula el projecte d’ampliació propugnat pel president d’AENA, el socialista Maurici Lucena.

Cada vegada és més evident que es prepara una tardor calenta en relació al projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat  i a la defensa del Parc Agrari i el Delta del Llobregat

Fotografia: Foment del Treball

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here