El jutjat de Rubí ha decretat presó provisional sense fiança per al veí de Martorell detingut pels Mossos d’esquadra ( a la fotografia) el passat diumenge, 21 d’agost, per envestir a vuit ciclistes, matar-ne dos (de 66 i 72 anys) i deixar ferit crític un tercer a la C-243c, a Castellbisbal, i després fugir. La Fiscalia i l’acusació particular havien demanat el seu ingrés a presó i la jutgessa ho ha acceptat.

Al conductor detingut li  atribueixen un delicte de conducció temerària, dos delictes d’homicidi imprudent, un de lesions per imprudència greu, i dos d’abandonament del lloc de l’accident i omissió del deure de socors.

El detingut, de 41 anys, té antecedents per delictes de trànsit, tràfic de drogues i maltractaments a una anterior parella i estava sense carnet des de 2021. Després de l’atropellament, el conductor va fugir i va abandonar el cotxe prop de casa seva, a Martorell, on va se detingut hores després.

Segons un testimoni dels fets “ no només no va frenar, sinó que va accelerar”, raó per la qual l’atropellament podria haver estat intencionat.

La Federació Catalana de Ciclisme va fer una crida als fiscals per a que en casos com aquest demanin al jutge la pena màxima prevista a la llei. En el que portem d’any a Catalunya han mort 6 ciclistes en accidents a les carreteres, 4 més que en el mateix període de l’any passat.

Font: Noticies 324

Fotografia: Antena 3

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here