L’Executiva d’Esquerra Republicana de Catalunya ha decidit avançar el Congrés Nacional del partit a la tardor d’enguany; estava previst per al 2023.

El president del partit i exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, el baixllobregatí Oriol Junqueras (a la fotografia), ha enviat una carta a la militància en la que assegura tenir la voluntat de tornar-se a presentar per seguir liderant el partit. També manifesta la mateixa intenció de continuïtat la secretària general Marta Rovira. Malgrat aquest anunci i la decisió que Ernest Maragall, que farà 80 anys el proper mes de gener, repeteixi com a candidat a l’alcaldia de Barcelona, tots dos consideren necessari aprofundir en la renovació del partit.

El Consell Nacional del 17 de setembre haurà d’aprovar el canvi de dates del Congrés. Si la proposta tira endavant, el 6 de novembre tindrà lloc una votació per “renovar i enfortir la direcció”.

ERC viu un moment polític complex que pot haver influït en el canvi de dates del seu Congrés. Les relacions amb Junts per Catalunya passen pel seu pitjor moment: l’afer Laura Borràs està tensant les relacions entre els socis de govern. D’altra banda, Junts està sotmetent a auditoria el balanç del Govern de la Generalitat. Les tensions en el món independentista lluny de moderar-se semblen haver entrat en una crisi permanent. Més enllà de la decisió que pugui prendre Junts, és previsible que ERC analitzi en el seu Congrés si és factible continuar governant amb els hereus de CIU, si és que abans no s’ha produït ja la ruptura. ERC esta patint darrerament atacs duríssims d’un sector de l’independentisme que els acusa de traïdors per haver optat per defensar la Taula de Diàleg amb el Govern espanyol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here