El president de la Generalitat Josep Tarradellas, nascut i enterrat a Cervelló, va encapçalar entre els anys 1977 i 1980 un govern d’unitat , després d’haver estat president de la Generalitat a l’exili des del 1954.

El dijous, 8 de setembre, el Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona, va acollir la presentació del documental “Tarradellas: govern d’unitat” ( a la fotografia), dirigit per Albert Solé i Joan Salicrú. L’acte fou presidit per Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, institució que ha col·laborat en la producció de la pel·lícula. H assistiren el president Jordi Pujol, uns dies abans de patir l’ictus que va provocar la seva hospitalització, l’exministre socialista i exconseller de Tarradellas, Narcís Serra, el president José Montilla, baixllobregatí com Tarradellas, així com Josep Tarradellas, fill de president, i el seu biògraf, Joan Escolies.

“Tarradellas: govern d’unitat” és una producció de Clack i Minimal Films, en coproducció amb la Xarxa Audiovisual Local i RTVE. El diumenge, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, el documental es va poder veure a les televisions locals i a la plataforma XALA!.

La pel·lícula comença amb el retorn de Tarradellas a Catalunya, recordat per l’organitzador dels actes, el cineasta i llavors senador, Pere Portabella,  i explica l’experiència del govern d’unitat format pel PSC, CDC, PSUC i UCD. Alguns dels protagonistes d’aquella etapa intervenen en el film, com Miquel Roca Junyent o els que foren consellers de Tarradellas, Narcís Serra (PSC) o Ramon Espasa (PSUC).

Es produeix la circumstància curiosa que un dels directors, Albert Solé, és fill del llavors dirigent del PSUC, Jordi Solé Tura.

Font: diba.cat

Fotografia: ARA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here