Candela López (a la fotografia), actual coordinadora nacional de Catalunya en Comú i portaveu del Grup municipal Movem Castelldefels En Comú Podem, es tornarà a presentar com a candidata a l’alcaldia en les pròximes eleccions municipals del 28 de maig de 2023. Ha estat elegida fa uns dies pel més d’un centenar de militants i simpatitzants que van participar en les votacions.

Candela López, va ser l’any 2015, la primera dona alcaldessa de Castelldefels desplaçant a l’oposició al fins llavors alcalde Manu Reyes, del PP, gràcies a un pacte signat per Movem, ERC, PSC i Castelldefels Sí Pot. L’any 2019 es va reeditar aquest pacte, ja només amb ERC i PSC, ja que totes tres forces tenien majoria suficient al Ple municipal. Però, posteriorment, l’alcadessa socialista i el PSC i ERC van forçar la sortida de Movem del govern municipal i han bastit una forma molt polèmica de mantenir l’alcaldia: els suports d’una regidora trànsfuga, contravenint el Pacte Municipal contra el Transfuguisme, i el de dos regidors de Ciutadans, situats a les antípodes polítiques d’ERC.

A vuit mesos de la cita electoral, Candela López va refermar el seu compromís per liderar un projecte que té en les pròximes  eleccions municipals “un gran repte de futur”. Segons va afirmar la ja candidata, “a les properes eleccions de l’any que ve ens hi juguem el model de ciutat per la pròxima dècada. Hem de definir i posar els pilars de la ciutat que tindrem pel 2030, quan la nostra vida serà sostenible o no podrà ser, perquè l’emergència climàtica, energètica i social, que ja la tenim aquí, ens condicionarà tot el que puguem fer amb les nostres vides”

També va assenyalar com a objectius  de la seva candidatura aconseguir una ciutat més respectuosa amb la natura, lluny de l’especulació urbanística, finalitzar la remodelació dels equipaments per posar-los a disposició de la ciutadania, el tercer CAP a la ciutat, i la conquesta de les teulades fomentant la instal·lació de plaques solars.

Candela López, que va afirmar que Castelldefels es mereix “tornar a tenir un govern municipal fort, progressista, verd, igualitari, feminista i que treballi per la justícia social, posant a les persones al centre de la seva acció de govern”, és una de les personalitats polítiques més rellevants del Baix Llobregat: comparteix la coordinació de Catalunya en Comú amb Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i Jessica Albiach, presidenta del grup d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya.

Castelldefels serà escenari l’any 2023 d’una autèntica batalla política: el PP vol recuperar una de les poques alcaldies que tenia a Catalunya, Ciutadans i la regidora trànsfuga previsiblement desapareixeran del consistori, i caldrà avaluar el desgast que el  PSC i ERC han patit durant aquest mandat. Les males relacions nacionals entre ERC i Junts també seran un element a tenir present. Candela López pot aparèixer com l’alternativa progressista enfront el retorn d’un PP envalentit per la pujada que les enquestes li atribueixen de cara a unes futures eleccions generals.

Font: Movem Castelldefels En Comú Podem

Fotografia: Nació Digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here