Conveni important pel futur Museu del Renaixement, ubicat al Palau de Requesens, de Molins de Rei ( a la fotografia). El van signar el passat dimecres, 5 d’octubre,  el Museu de Lleida i l’Ajuntament de la vila, representats pel director del Museu, Josep Giralt, i l’alcalde Xavi Paz.

En base a aquest acord, el Museu molinenc, que preveu obrir portes a finals de l’any 2023, podrà exhibir obres dels segles XV i XVI, cedides pel Museu de Lleida. Les primeres peces que vindran a Molins de Rei seran 10 gravats de la col·lecció d’Antoni Gelonch, amb obres d’Albrecht Dürer, Michael Wolgemuth i Gheyn,  El Museu de Lleida també podria cedir tapissos per a futures exposicions temporals.

Josep Giralt ha destacat que “aquelles persones que vulguin saber més sobre el Renaixement a Catalunya hauran de fer parada a Molins de Rei i visitar el Palau de Requesens”.

Segons l’alcalde Xavi Paz, “ a Molins de Rei tenim el continent, el Palau de Requesens, i gràcies al fruit de la col·laboració amb institucions museístiques podrem crear el primer Museu del Renaixement de Catalunya”.

Font: Ajuntament de Molins de Rei i ACN

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here