El passat divendres, 21 d’octubre, Esquerra Republicana va presentar, a la Plaça de la Sardana de Sant Joan Despí, el seu alcaldable a les properes eleccions municipals, Josep Bracons, amb la presència del president del partit i exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras.

Josep Bracons (a la fotografia) va proposar una altra manera de governar la ciutat, que defugi el model socialista que, després de 4 dècades de majoria absoluta a l’ajuntament, “mostra signes d’esgotament i evidents vicis en la manera d’interactuar amb la ciutadania i amb les entitats locals”

Bracons va denunciar les polítiques del PSC “de cara a la galeria”, d’ecologisme i mobilitat “de postal” i de culte a la personalitat a qui ocupa l’alcaldia. Va qualificar el Butlletí Municipal de “pamflet”.

El president del partit, Oriol Junqueras, va parlar del orígens d’ERC com a referent del republicanisme i va fer èmfasi en el valor dels moviments veïnals, especialment en l’entorn metropolità, creats a partir de l’esforç dels veïns i veïnes des dels anys 70.

L’any 2019, ERC va obtenir a Sant Joan Despí el 15’8 % del vots que li van suposar 4 regidories. El PSC va arribar al 48 % i a 11 regidories, que li van atorgar la majoria absoluta. Ciutadans, ara plena crisi, va aconseguir 2 regidories, i els Comuns i Podemos, que es van presentar per separat, 2 i 1 regidories respectivament. Junts per Catalunya va obtenir 1 regidoria, i el PP no va entrar a l’Ajuntament.

De cara al maig de 2023 caldrà veure si es confirma la probable desaparició de Ciutadans i la previsible entrada del PP al consistori, si els Comuns i Podem es presenten junts o separats, i com afecta la divisió del món independentista i la ruptura del Govern de la Generalitat a la correlació de forces entre ERC i Junts.

Font i fotografia: ERC Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here