El projecte Audiències Memorials, del que participa l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha estat guardonat pel Departament de Justicia de la Generalitat amb un dels premis ADR sobre mediació i resolució de conflictes. Un dels premis atorgats, a la millor iniciativa en mediació impulsada per institucions i organitzacions públiques o per professionals d’empreses o entitats privades amb seu social a Catalunya, ha recaigut en Mireia Vives i Puig i Jordi Palou-Loverdos, responsables de la iniciativa. Aquest format s’ha realitzat a quatre municipis de les comarques de Barcelona, entre ells Olesa, per iniciativa de la Diputació de Barcelona. L’acte de lliurament de guardons es farà el proper mes de gener.

L’Ajuntament d’Olesa ha participat aquest mes d’octubre en la jornada “Fomentem la cultura de la pau. El paper de les polítiques de memòria i patrimoni en municipis petits i intermitjos”, celebrada a Santa Margarida i els Monjos. La jornada ha estat promoguda per la Xarxa Alcaldes i Alcaldesses per la Pau i hi han assistit una cinquantena de participants.

El regidor de Cultura i Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Olesa, Xavier Rota, va ser l’encarregat d’explicar l’experiència del seu municipi. Les audiències publiques, va destacar, són “un fòrum públic en que descendents de víctimes de la violència franquista de la Guerra Civil i de la dictadura franquista, tant víctimes de la rereguarda republicana com de la repressió franquista, exposen les seves vivències personals”.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Fotografia: Departament de Justicia de la Generalitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here