La militància del PSC de Martorell va escollir el dimecres, 26 d’octubre, en una assemblea extraordinària Javier González (a la fotografia) com a candidat a l’alcaldia. La candidatura no va ser votada per unanimitat però va assolir el 92 % dels vots de l’agrupació.

González va ser durant 9 anys regidor de Martorell, on va estar tant al govern com a l’oposició, i conseller comarcal del Baix Llobregat. També ha estat primer secretari de l’agrupació del PSC de Martorell.

Javier González, després de ser escollit, va manifestar: “Vull ser el proper alcalde de Martorell per construir amb les veïnes i els veïns una ciutat més humana, igualitària, verda i avançada”

El ja cap de llista socialista té 48 anys, és enginyer de Telecomunicacions i té un Màster en Administració i Direcció d’Empreses i un altre en Innovació i Transformació digital. Actualment és el Director Gerent del Citilab de Cornellà de Llobregat, el laboratori de recerca i innovació, que presideix l’alcalde socialista de la ciutat, Antonio Balmón.

El PSC no ho tindrà fàcil per aconseguir l’alcaldia de Martorell. El 2019 va obtenir el 15’7 % dels vots, i 4 regidories, quedant  clarament per sota del 50’3 % de Junts que amb 12 regidories va atorgar l’alcaldia per majoria absoluta a Xavier Fonollosa. El tercer lloc va ser pels Comuns de Movem Martorell que van aconseguir el 10 % dels vots i 2 regidories, les mateixes que ERC que va obtenir el 9’1 %. Ciutadans es va quedar amb 1 regidoria i el 7 % dels vots.

De cara al 2023 la gran incògnita és saber sota quines sigles es presentarà l’actual alcalde, Xavier Fonollosa, després dels conflictes entre el PEdCAT i Junts, i la ruptura interna que pateix Junts per Catalunya.

Font i fotografia: PSC- Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here