L’actual alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, serà la candidata del PSC a les eleccions municipals, del pròxim mes de maig.

L’assemblea del partit la va triar com a candidata als comicis. La seva candidatura va ser la única que es va presentar a l’elecció i va ser ratificada sense oposició.

Alba va destacar la seva “passió per la ciutat i pel projecte de ciutat que tenim per Sant Andreu els i les socialistes”.

També va posar en valor “la feina feta pels socialistes durant les darrers dècades a Sant Andreu”, malgrat els controvertits mandats de l’anterior alcalde Enric Llorca, que va exercir el càrrec durant 26 anys i que està involucrat en un cas de pressumpte cobrament irregular de dietes, segons l’Oficina Antifrau.

Ana Alba, de 55 anys,  és alcaldessa de Sant Andreu des de juliol de 2021 quan va substituir als fins llavors alcalde socialista, Enric Llorca (a la fotografia). Serà doncs cap de llista per primera vegada.

El PSC va guanyar les eleccions de 2019, sense majoria absoluta, amb un 42’5% dels vots i 10 regidories. Llorca, i després Alba, van accedir a l’alcaldia gràcies a un polèmic pacte de govern amb el grup espanyolista de dretes Ciutadans (3 regidories). A l’oposició van quedar ERC ( 23’7%) i 6 regidories, i Podemos amb 2.

De cara al 2019, caldrà veure quin suport té la nova alcaldessa, quin impacte pot tenir la possible presentació d’una única llista de Podem i els Comuns (que l’any 2019, per separat van tenir el 12 % dels vots), les conseqüències  de la previsible desaparició de Ciutadans, i si Junts i el PP aconsegueixen entrar a l’Ajuntament si superen el 5 % dels vots.

Font: PSC- Baix Llobregat

Fotografia: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here