Un canvi en els estatuts d’ERC ha permès a Oriol Junqueras, president del partit i exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, tornar a presentar-se a l’elecció per al mateix càrrec.  Tot i que els estatuts estableixen un màxim de 12 anys al front de la direcció, l’any 2019 es van modificar introduint que si “causes alienes a l’organització i a la seva voluntat” provoquessin que no es pogués desenvolupar el càrrec plenament, en referència a la presó o a la sortida del país, “aquest termini quedarà suspès”. En base a aquest canvi Junqueras i també la secretària general, Marta Rovira (a la fotografia), van poder formalitzar la seva candidatura a un quart mandat que suposarà quinze anys al front de l’executiva  d’ERC.

La militància republicana va votar aquest diumenge, 6 de novembre, la única candidatura presentada, encapçalada per Junqueras, Rovira i el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Amb un participació de 4.309 persones, el  50’2 % de les que tenien dret a vot, la proposta va obtenir el 87 % d’acceptació. En concret, van votar a favor 3.747 militants i 562, un 13 %, ho van fer en blanc. Aquests vots en blanc cal considerar-los com expressió del sector crític, que finalment va decidir no presentar una candidatura alternativa.

Un baixllobregatí, el vicentí Oriol Junqueras, serà, doncs, president d’ERC, quatre anys més, fins el 2026. Dins la llista de nous consellers nacionals, un total de 30, el més votat va ser el dirigent històric de Cornellà, Joan Tardà, amb 2.925 vots. Segons informa ERC del Baix Llobregat, Marta Molina, de Sant Joan Despí, serà Secretària de Moviments Socials a l’Executiva Nacional, mentre que Maite Aymerich, de Sant Vicenç dels Horts, Désirée Triler, de Sant Just Desven, i Martí Fortuny, d’Olesa de Montserrat, acompanyaran Tardá al Consell Nacional.

Font: Nació Digital i ERC-Baix Llobregat

Fotografia: Diari Segre

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here