La masia de Can Ferriol (a la fotografia), a Collserola, al terme municipal de Sant Feliu de Llobregat, està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local en el catàleg arquitectònic de Sant Feliu, de valor arquitectònic, històric i ambiental.

L’edifici és d’estil modern popular del segle XVIII, amb diferents etapes de construcció tant del cos principal com d’altres edificacions complementaries i auxiliars. Amb el temps, la masia va quedar en desús i es va abandonar, degradant-se progressivament fins l’adjudicació del projecte de rehabilitació. La restauració de les diferents construccions que integren l’edifici per activar el seu ús com habitatge era un dels compromisos contemplats en la concessió administrativa que es va atorgar l’any 2019 a La Rural de Collserola. És una cooperativa agroecològica que va guanyar el procediment obert per a la gestió integral de la finca.

El projecte també inclou la creació d’una aula de divulgació agroambiental per a les escoles de Sant Feliu, així com un punt d’informació. Entre d’altres projectes hi ha la producció de llavors ecològiques de varietats tradicionals, l’estudi, conservació i recuperació dels conreus existents, o un pla de gestió ramadera.

Tot plegat esdevé una aposta conjunta de l’Ajuntament de Sant Feliu i el Parc Natural de la Serra de Collserola per generar espais de suport a l’activitat agrícola, ramadera i forestal necessàries per a la recuperació del patrimoni arquitectònic, paisatgístic i ambiental.

El passat divendres, 11 de novembre, una delegació de l’Ajuntament de Sant Feliu va visitar Can Ferriol per supervisar l’inici de la rehabilitació de la masia.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Fotografia: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here