La fàbrica de ciment, Cementos Molins Industrial (a la fotografia), de Sant Vicenç dels Horts, va ser la tercera empresa més contaminant de Catalunya, l’any 2021. Contretament va emetre 825.568 tones de CO2 eq. Aquesta fàbrica del Baix Llobregat tenia més drets d’emissió concedits i no va  superar el seu límit de contaminació.

El periodista Manel Riu ha publicat un article d’investigació al digital Crític, sota el títol de “El mapa de les empreses més contaminants de Catalunya: on són i qui les controla”.

En l’article s’explica que la indústria catalana va generar l’any 2021 un 65 % més de gasos d’efecte d’hivernacle dels que s’havia previst en els seus drets d’emissió. En total va emetre 12’8 milions de tones de CO2eq., la unitat de referència que inclou tots els gasos que generen efecte hivernacle.

L’empresa líder en emissions és Repsol, amb refineries situades a La Pobla de Mafumet i La Canonja. La companyia té destacades connexions polítiques: el conseller delegat és Josu Jon Imaz, exlíder del PNB, i l’exconseller de la Generalitat, Jaume Giró, de Junts, va ser-ne apoderat a través de CaixaBank.

La segona empresa del rànquing és Dow Chermical, situada a escassos  metres de la refineria de Repsol, totes a la petroquímica de Tarragona. El tercer lloc correspón al Baix Llobregat.

Font: Crític

Fotografia: Vilapress

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here