El grup Volkwagen va garantir aquest dijous, 15 de desembre, la continuïtat de la planta de Seat Components al Prat de Llobregat (a la fotografia), que funciona des de l’any 1979. La decisió és molt important perquè el centre del Prat dona feina a 900 persones.

La clau de la solució ha estat l’adjudicació de cinc nous projectes per a la producció de components per als vehicles elèctrics urbans que es fabricaran a la planta de Martorell a partir del 2025.

Seat Components es dedicava fins ara únicament a la producció de dos models manuals  de caixes de canvis, la MQ200 i la MQ281 per a vehicles de combustió: l’electrificació generalitzada posava en qüestió el seu futur.

A partir del 2025 la planta de Seat del Prat produirà el diferencial, la manegueta, el E-Box de la bateria i l’alumini del motor elèctric pel vehicles que es fabricaran a Martorell.

Markus Haupt, vicepresident de producció i logística de SEAT ha afirmat que “l’adjudicació de nous components referma el compromís de Seat i del Grup Volkswagen amb l’estabilitat de la feina i la recerca d’alternatives que assegurin el futur de Seat Components, com a part del procés de transformació en el que es troben immerses totes les plantes de components del grup”.

Font: SEAT

Fotografia: The New Barcelona Post

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here