El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, reunit a la seu del Consell Comarcal, a Sant Feliu de Llobregat, va aprovar el passat dimecres, 14 de desembre, el Pla de Resiliència al Canvi Climàtic de la comarca.

El Pla té l’objectiu de fer més resilient el Baix Llobregat respecte als impactes del canvi climàtic. El document reforça les actuacions del Consell Comarcal davant l’escenari de canvi climàtic, i vol ser d’utilitat als ajuntaments per identificar accions que es poden impulsar de manera coordinada des d’una visió supramunicipal, engegar una estratègia d’adaptació, si encara no ho han fet, o actualitzar o revisar l’estratègia existent. La seva elaboració ha estat el resultat d’un ampli procés participatiu.

La presidenta del Consell Comarcal Eva Martínez, va ressaltar que el Pla “planteja un conjunt d’actuacions d’àmbit supralocal i comarcal per avançar envers l’adaptació al canvi climàtic”.

El conseller comarcal de Medi Ambient i regidor de Pallejà, Jordi Carbonell (a la fotografia), va introduir la presentació del Pla posant l’accent en què “el canvi climàtic és ja una realitat que afecta la comarca del Baix Llobregat en l’àmbit econòmic, social i ambiental i constitueix un dels majors reptes que cal afrontar a tots els nivells”. Va destacar que per reduir-ne l’impacte cal, d’una banda, prendre mesures de mitigació que redueixin les causes que motiven el canvi climàtic i, per l’altra, gestionar els efectes existents i futurs de la crisi climàtica i adaptar-nos-hi de la millor manera possible.

Quan encara queden veus negacionistes del canvi climàtic, la comarca del Baix Llobregat es situa com a capdavantera en la lluita contra aquest perillós fenomen provocat per l’acció humana.

Font i fotografia: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here